Çim Biçme makinesi, Elle İtmeli Çim Biçme Makinesi 139 CC / 4.5 HP Özellikler
Teknik Özellikler
• Marka: IBELTECH
• Model: FMQ480G
• Motor Gücü: 139 CC / 4.5 HP
• Bıçak Ölçüsü: 18”
• Kesme Yük. 5 Kademe: 30-80 MM
• İlerleme: Elle İtmeli
• Sepet Hacmi: 70 LT
• Yakıt kapasitesi: 1.5 LT
• Yağ Kapasitesi: 600 ML
• Ağırlık: 33.5 KG
Çim biçme makinesi bıçaklarının nasıl temizleneceği dâhil, çim biçme makinesi bakımı ve servisini yapmaya ilişkin adım adım talimatlar:
Yaz geldi. Biraz sıcak, güneş ışığı ve bol bol eğlence zamanı. Okullar kapanmışken ve tadını çıkarmak için hava mükemmelken, bahçede çok daha fazla zaman harcıyor olacaksınız. Yeşil çimenlerde uzanmak hayatın basit keyiflerinden biri. Ancak bu, beraberinde epey bir dert de getirir. Bunların arasında çimenliğinizin bakımlı ve düzenli tutulmasını sağlamak da vardır.
Çoğu çim biçme makinesi bütün kışı depoda geçirir ve bütün ağır elektroniklerde olduğu gibi, kullanılmadıklarında paslanmaya ve tamire muhtaç hâle gelmeye yatkın olur. Bahçe bakımınızdan geri kalmamanızı sağlamak için, çim biçme makinesinin nasıl temizleneceğine dair bu kolay rehberi derledik.
Çim Biçme Makinesi Bakımı: Kolay Bakım
İlk yapılacak şey, çim biçme makinenizin dışını inceleyerek yüzeysel sorunları tespit etmek. Aşınma ve yıpranma zamanla cıvataların ve vidaların gevşemesine neden olur. Parçalar çok paslanır ve gevrekleşir ve bıçaklarınız da uzun ıslak çimi kesmekten dolayı döküntü toplayarak sıkışır.
Pas
Pas, zımparalama işlemiyle giderilebilir, bir fırça kullanarak gevşek boyayı çabucak çıkarabilirsiniz. Çim biçme makinesi bakımı için kalıntı gresten kurtulmak gerekir, genellikle güçlü bir deterjanla durulamak yeterli olacaktır. Bir bezle sildikten sonra, pası ve gelecekteki diğer oluşumları önlemek için çıplak alanı WD-40 ile kaplayın. Astarlama sonrasında devam edip etkilenen alanları boyayabilirsiniz.
Cıvatalar
Sonraki adım, tork anahtarı kullanarak gevşek vidalar üzerinde çalışıp bu sabitleme elemanlarının mümkün olduğunca sıkı oturması için gerekli basıncı uygulamaktır.
Bıçaklar
Bıçaklara geçerek, temiz çim biçme makinenize bol miktarda WD-40 püskürterek metali yağlayın ve büyük çim birikimlerini dağıtın. Bu, gelecekte kullanım sonrasında pas oluşumunu da önleyecektir.
Şimdi sıra çim biçme makinesini yana yatırmaya gelir. Buna kalkışmadan önce, silindir kapağından bujiyi çıkarın, şimdi çim biçme makinesini dikkatlice ve bıçaklara dikkat ederek yan tarafına devirin. Tel fırça kullanarak alt takımı temizleyip kalan pası ve sıkışmış parçacıkları çıkarın. Kaputun içinde hâlâ kümelenmiş olabilecek çimi çıkarıp atmak için plastik mala da kullanabilirsiniz. Çim biçme makinenizin bıçakları döküntülerden temizlendiğinde onları silin.
Bıçaklarınızı bilemeye çalışmak da isteyebilirsiniz, bu özel amaç için kullanılabilir hazır aletler vardır. Ancak çim biçme makinenizin karmaşıklığına bağlı olarak, bu görevi yetkili bir teknisyene emanet etmek daha akıllıca olabilir.
Çim Biçme Makinesi Bakımı: Ayarlama
Motorunuzun teklemeden ve ses yapmadan maksimum verimde çalışmasını sağlamak için, çeşitli bileşen parçaların muntazam hareket etmesini temin etmek üzere birtakım kolay işleri gerçekleştirebilirsiniz.
Yağ Değişimi
Her mevsimden veya her 50 saatlik kullanımdan sonra yağ değişimi tavsiye edilir. Bu kolay tamiri halletmek üzere, içerideki yağın ısınması için motorunuzu çalıştırın, bir veya iki dakika çalışmasını bekleyin ve ardından durdurun. Yine, çim biçme makinesinin kazara çalışmaması için bujiyi çıkarın. Şimdi yağ kapağının etrafında bulduğunuz toz ve döküntüyü içeri düşmesini önlemek için silin. WD-40, ileride pas veya kir birikmesini önlemek ve yağ kapağının kolay sökülür durumda kalmasını sağlamak için mükemmeldir. Akan yağı toplamak için çim biçme makinesinin gövdesinin altına bir çeşit kap veya bez koyun ve ardından yağın boşalması için çim biçme makinesini yatırırken boşaltma tıpasına saatin tersi yönde baskı uygulayın.
Motoru eski yağdan arındırdıktan sonra eski yağ filtresini saat yönünün tersine çevirerek çıkarın ve motorunuzun özelliklerine uyan yeni bir filtreyle değiştirin. Adaptöre dokunduğunu hissedene kadar sıkıştırın. Şimdi deponuzu yeni motor yağıyla doldurmaya hazırsınız.
Hava Filtresi
Temiz çim biçme makinesi hava filtreniz genellikle makinenin yan tarafında, cıvatalar veya vidalarla yerine sabitlenmiş hâlde bulunur. Filtre bölmenize erişmek için tornavida veya cıvata anahtarı kullanır.
Makinenize bağlı olarak, atılıp değiştirilmeye yönelik bir kâğıt filtreniz veya yeniden kullanılabilir bir köpük filtreniz olabilir.
Kâğıt filtre için, nasıl yerleştirildiğinden emin olarak, eski filtreyi dikkatlice sökmeniz gerekir. Ardından, yedeğinin mükemmel çalışması ve geçmesinden emin olmak için, aynı model ve markadan bir tane bulmak üzere en yakın mağazaya gidin. Ondan sonda basitçe yeni filtreyi oturtun ve onu yerinde sıkıştıran kapağı geri takın.
Yeniden kullanılabilir filtre için, hafif bir temizleyici kullanarak köpük bileşenleri yıkamanız gerekir – çıkarılması çok güç olacağı için kalıntı bırakmamaya dikkat edin. Ardından geri takmadan önce bunlardan suyun sıkılarak giderildiğinden ve yeterince kuruduklarından emin olun. Son olarak, ileride toz birikmesini önlemek üzere filtrenin köpük olmayan bölümlerine hafif bir yağ tabakası uygulayın. Bölmesine geri oturtun ve filtre kapağını sıkın.
Bujiler
Teknik bilgisi az olanlar için çim biçme makinesindeki bujiyi değiştirmek. Bu, göz korkutucu bir görev gibi görünebilir, ama şaşırtıcı derecede az zaman ve çaba gerektirir. Yine, tozu ve döküntüleri gidermek için bujinin etrafını silmeden önce buji kablosu çıkarılmalıdır. Buji anahtarı veya lokma kullanarak bujiyi çıkarabilirsiniz, bu, ne kadar baskı uygularsanız uygulayın çatlamasını önleyecektir. Basitçe mevcut bujiyi saat yönünün tersine döndürüp sökün.
Yedek buji için bakılacak en iyi yer çim biçme makinenizi başta satın aldığınız mağaza olup genellikle faydalı bir yedek parça stoğuna sahiptir. Yeni bujinin çim biçme makinenizin özelliklerine uyması için ayarlanması gerekebilir. Elektrotlar arasındaki gerekli boşluğu öğrenmek için kılavuzunuza başvurun. Ardından bujinizi ona göre ayarlamak için bir buji mastarı kullanın, ayarlanmış bujinizi sıkıca, fakat çok da sıkı olmaksızın yerine vidalayarak takın. Son olarak buji kablosunu geri takın, böylece ayarlamayı bitirirsiniz.
hırdavat, hırdavat al, hırdavatçı, kaliteli hırdavat, uygun fiyatlı hırdavat, hırdavat malzemeleri, hırdavat deposu, hıdavat izmir, izmir hırdavat, nalburcu, nalburcu izmir, izmirde nalburcu, ucuz nalbur, uygun fiyatlı nalburcu, nalbura gel, matkap, tornavida, el pompası, kompresör, gönye, şarjlı matkap, şarjlı canavar, hızlı yapıştırıcı, sibax, balata spreyi, el aletleri, yapı market, yapı market malzemeleri, ucuz yapı market malzemeleri, hırdavat toptancısı, yapı market toptancısı, 220 volt mini kompresör, mini kompresör, jeneratör, merdiven, mala, sıvacı malzemeleri, rulo, fırça, sprey boya, boya, matkap seti, matkap ucu, hilti ucu, hilti, lama, köşe, bant, elektrik bantı, cırt, plastik kelepçe, kaldırma ekipmanları, transpalet, kriko, araç kriko, bijon anahtarı, dekupaj testere, dekupaj, yıkama makinesi, araç yıkama makinası, el arabası, menteşe, kapı kolu, mobilya malzemeleri, kilit, kilit çeşitleri, asma kilit, şifreli kilit, şifreli asma kilit, destere, sürgülü gönye kesme makinası, top şişirme pompası, lastik şişirme, bot şişirme pompası. hırdavat çeşitleri, plastik kaynak makinası, inşaat malzemeleri, zımba, zımba teli, canavar taşı, kaynak teli, gönye kesme makinası, yatar, yatar 45, teknik, teknik el aletleri, takım çantası, takım araç gereçleri,